Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere malik olarak mutasavvertır ve yangın esnasında yangının öbür bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emin bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlamlar.
Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine amelî olarak belirlenen bölgelere ve sayılara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde yahut yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran serbest buzakılmalı ve engellenmemelidir.
Eğer bir bapnın yangına metanet dair bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar umumi olarak acil çıkış bapsı namına bina huzur aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe nazaran karınbünyesı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan elan enikonu kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı daha buna sargılı olarak daha ucuz olmaktadır.
İstenmeyen bir hava meydana geldiğinde önemi bir anda hayati bir seviyeye çıhun yangın kapıları, bu sebeple vakit kaybetmeden her medarımaişetletmenin malik olması müstelzim kapılar arasındadır. Yerında mahir ekiplerin kurması ve TSE standartlarına isabetli halde üretilmeleri çıkış noktasında emin bir yerın yaratılmasını katkısızlayabilmektedir.
üste, ivedi çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu kapılar, yarar şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Özel olarak yurtdışından ithal edilebileceği üzere; yurtiçinde hizmet veren uluslar arası üretimlardan da yangın bapları gerçekleştirme edilebilir.
Montaj: Yangın bapsı, çın şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir takım aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.
Yangın kapısı fiyatları konusunda önemli bir nöbetçi da, nitelikli bir yangın kapısının daha mürtefi bir fiyatla satın alınmasının uzun vadede elan iktisadi olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın kapısı, yangın sırasında henüz uzun müddet dayanır ve henüz az onarım gerektirir.
Gücvenliğiniz ciğerin yangın kapısı behemehâl olmalıdır. Yeni inşaat projelerinde zaruri olan sistemler sabık apartmanlarda da zorunludur. Yüksekliği en az 30 metre olan binalarda mecburidir.
Hiç kuşku nanay ki yangın felaketi, sene zarfında emanet kaybına illet olan en majör etmenler arasındadır. Yangın felaketi epey kısaca bir müddet içinde geniş alana yayılması ve hem dirilik hem de varlık kaybına neden olması ile bilinmektedir. Özellikle bile ali kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında yaşama ve varlık kaybı geriış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.
Yangın kapımızdan birisi yaş açılıp kapanıyor diğerinin de bir tafarı aşağı düşmüş olduğu için muhtemelen tam kapanmıyor. iki yangın kapısının tamiri gerekiyor.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; büküm sayısı 4’ü geçmeyen ve seans fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında asliye olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim dokumalar şöyle sıralanmaktadır:
Eğer bir yangın kapısı kucakin hediye meyanştırması bünyelıyor ise bu durumda en dobra seçenek ihtiyaç olan bapnın tüm özelliklerini bir üretici yahut satıcı ile parsellemek ve buna bakılırsa en mevsuk pahaı kısaltmak olacaktır.
Bununla Yangın Kapısı yan yana yangın merdivenlerinin bir yönının peyda olması ve dumandan etkilenme ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda kişi zayiatının olma ihtimali önemlice oranda düşmektedir.